четвъртък, 30 юни 2011 г.

Писмо от община Плевен



Писмото чете:

До Председателя на фондация "Фактор"

След възникването на ПТП в защитена местност "Кайлъка" с колоездача Младен Белчев, от община Плевен беше извършен оглед на пътя през парка и обсъдени мерки за подобряване на условията за движение на пътните превозни средства.

В участъкът от началото на пътя до хотел "Кайлъка" ще се ограничи скоростта на моторните превозни средства на 50км/ч. Ще бъдат поставени допълнителни пътни знаци сигнализиращи хоризонталните криви в целия участък. Доставката и монтажът на пътните знаци е възложена на "Инжстрой Плевен" ЕООД.

Пътят през парка е общински път е 4 клас. На този клас пътища, съгласно действащата инструкция на Министерството на вътрешните работи не се допуска изграждането на изкуствени препядствия за ограничаване скоростта на моторните превозни средства. Независимо от това Община Плевен е разпоредила и има изградени такива на 4 участъка от пътя.

Подписано от Зам. Кмет Инж. О. Цанев


Само 2 забележки:
1. В момента ограничението за скоростта в парк "Кайлъка" е 40км - има нужда само от няколко знака и някой да прави въпрос докато скоростта започне да се спазва.
2. Има нужда от още няколко изкуствени препядствия или да се смени класа на пътя. с ясна цел - да се подобри сигурността на посетителите на защитена местност парк "Кайлъка".

Благодарим на Вячеслав Стоянов за изпратеното запитване и се надяваме мерките, които общината обещава, да бъдат навременно осъществени.

Приятно и безопастно Каране!

Няма коментари:

Публикуване на коментар